dilluns, 25 de març del 2024

El que necessites —no— és amor romàntic (III)



 Pel·lícula: Frankenweenie

Títol original: Frankenweenie

Títol en castellà: Frankenweenie

Génere: Animació stop motion - Fantasia

País: USA

Idioma original: Anglès nordamericà

Any d'estrena: 2012

Director: Tim Burton

Intérprets principals (veus): Martin Short, Martin Landau, Catherine O’Hara. Winona Ryder...

De què va: Víctor, un nen amb molta curiositat i bon indagador, busca la forma de recuperar el seu gos Sparky, mort en un accident. Les seves troballes impactaran fortament en alguns dels seus companys, que el voldran imitar sense tenir en compte ni l’ètica bàsica de l’investigador ni que el mètode científic s’ha de portar de manera escrupolosa.

I l'amor? Aquí es tracta més que res de l’amor cap a aquells que podríem considerar inferiors en intel·lecte: les nostres mascotes. Les estimem realment, o bé només ens serveixen per adular el nostre ego, disposar d’un ésser més dèbil sobre qui exercir domini, o algú capaç de convertir-se en un receptacle de les nostres neurosis?

També es parlarà de l’amor al coneixement i a la veritat.

Qualificació: Molt interessant. El nostre heroi, fondament ferit per la mort del seu estimat gosset, haurà de lluitar contra la incomprensió, l’estupidesa, l’enveja i la vanitat dels seus veïns i companys. Fruit de tanta incompetència serà l’aparició d’una nodrida sèrie de monstres de pel·lícules de terror dels anys 40 i 50 que faran les delícies dels aficionats al cinema.

Excel·lents els -inquietants- nens de la classe, i el professor de ciències, el senyor Rzykruski, bandejat del poble només perquè ensenya a pensar als seus petits deixebles. Ja ho diu el professor: la gent vol accedir a tots els avantatges que els dóna la ciència, però no que es respongui a les preguntes que ella planteja.

I aquest cop, com que és l’amor qui guia les passes de Víctor, la història de Frankenstein tindrà un final feliç. Sparky s’ho mereix.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada